Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placek Turecki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
20 dkg
cukier puder
30 dkg
jajko
6 sztuk
grysik
6 łyżek
proszek do pieczenia
1\\2 sztuki
masło
15 dkg
jabłka
40 dkg
Polewa:
woda
1 łyżka
cukier
2 łyżki
kakao
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Turecki

Mak gotujemy i przekręcamy przez maszynkę.
Żółtka utrzeć z masłem cukrem , dodać mak i dalej ucierać , następnie jabłka i grysik , proszek do pieczenia i ucierać. Na końcu dodać pianę z jaj i kakao i lekko zamieszać.

Polewa.
Wodę zagotować , dodać cukier i kakao.
Mieszać żeby się nie przypaliło.
Zdjąć z ognia i polewać przestygniętą masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 16.02.2011 12:00
Znaczy że tą mase zostawiam do stężenia a nie pieke. dobrze zrozumiałam? Czekam na podpowiedź bo mnie kusi spróbowac tej słodkości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak