Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasola po węgiersku

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś
200 gr ugotowanej
kiełbasa wiejska
200 gr
pomidory w zalewie pomidorowej
1 puszka
przyprawa do potr węgierskich
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
natka pietruszki
1 łyżka
cebula
0,5 szt
Papryka słodka mielona Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po węgiersku

Fasolę namoczyć najlepiej na całą noc. Ugotować do miękkości i odcedzić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na 1 łyżce oleju wraz z posiekaną cebulą. Fasolę w garnku zalać pomidorami razem z zalewą i dodać przyrumienioną kiełbasę.Dodać przyprawy. Gotować do odparowania nadmiaru płynu.. Dodać natkę pietruszki podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 04.04.2011 11:29
pychotka
Nina7 16.02.2011 09:45
Na pewno smakuje wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak