Gołąbki

Gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1-2 główki
  • karkówka

    1 kg
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa (świeżo starta) do smaku

  • Przyprawa do zup Kucharek- w plynie

  • olej

    2 łyzki
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować kapustę w osolonej wodzie, oddzielić liście. Przygotować farsz: wymieszać dokładnie zmielone mięso, ryż, jajko, przyprawy i cebulę. Farsz zawijać w liście. Na dnie brytfanny ułożyć kilka liści kapusty, podlać lekko wodą i układać warstwami zawinięte gołąbki. Przykryć liśćmi kapusty. Piec w temp. ok. 220 stopni, aż liście z wierzchu się zrumienią. Doskonale smakują polane oliwą z oliwek lub sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

05.04.2012 10:08
mniam

jasiek

04.10.2011 12:45
mniam

marcia71

23.09.2011 13:40
świetne gołąbki

Adamorek

01.08.2011 17:18
ciekawe

marcia71

17.07.2011 20:10
bardzo lubię

Ela15

06.04.2011 15:33
pysznie smakują

Agnieszka172

30.08.2010 20:35
bardzo apetycznie wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat