Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kajmak na czekoladowo

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle
1 opakowanie
masło roślinne
250 g
ciemne holenderskie kakao
3 łyżki
aromat waniliowy
5-6 kropli
mleko w proszku
2 szklanki
cukier waniliowy
1/2 opakowania
Sklep Prymat
mleko
125 ml
cukier
1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmak na czekoladowo

Masło i cukier rozpuszczamy w podgrzanym mleku, zdejmujemy z ognia.
Wsypujemy kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy i aromat waniliowy.
I ciągle energicznie dokładnie mieszamy dokładnie.
Ciepłą masą smarujemy wafle, dociskając każdy następny do poprzedniego wafla. Ostatnią warstwę dociskamy i nakładamy na nią deską by obciążyć wafle.
Odstawiamy do zastudzenia.
Gotowy deser polewamy czekoladową polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak