sos śliwkowy do pieczeni

sos śliwkowy do pieczeni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidła śliwkowe

    15 dag
  • cukier

    4 dag
  • kilka gożdzików

  • wino

    1 kieliszek
  • mąka ziemniaczana

    1 dag
  • kora cynamonu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do powideł dodać cukier, cynamon, goździki i wino. Całość zagotować. mąkę ziemniaczaną rozmieszać z zimną wodą i połączyć z sosem. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

07.05.2012 00:04
dobry

IlonaAlbertos

20.12.2011 20:21
Fajny pomysł na sos.

iknbozka

12.12.2011 17:40
fajny

ewelina63

20.09.2011 12:03
ekstra

Ela20

20.01.2011 11:26
bardzo dobry sos, polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat