Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Miodziak

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
50 dag
cukier
20 dag
miód
25 dag
margaryna
20 dag
jajko
4 szt
cynamon Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miodziak

Łyżkę cukru roztopić zalać 3/4 szklanką wody, do tego dać miód i resztę cukru - to wszystko stopić i odstawić na 6 godzin. Margarynę i żółtka utrzeć, białka ubić na sztywną pianę. Gdy margaryna jest utarta dodać wszystkie składniki i ucierać na koniec dać białka i mąkę. Upiec z tego trzy placki, po upieczeniu przełożyć kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 03.06.2011 07:23
Jak łatwo się robi to duży plus i bardzo smacznie brzmi :)
bietka 16.02.2011 11:57
Można również przełożyć marmoladą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak