Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mieducha kresowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wódka
3 szklanka
płynny miód
1/2 szklanki
cytryna
1 szt
gałka muszkatołowa
1 łyżeczka
Goździki całe Prymat
1-2 potłuczone
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mieducha kresowa

Cytrynę umyć we wrzątku i osuszyć.Drobno posiekać wraz ze skórką usuwając pestki.Do gąsiorka lub słoja wrzucić cytrynę i wlać miód i zalać wódką i energicznie potrząsać,aż się alkohol połączy z miodem.Dodać gałkę i goździki.Odstawić na 2-3 miesiące i potem przefiltrować.Klaruje się trudno,więc może być trochę \"zawiesista\"(mętna),ale jej smak
jest wspaniały!!!!!!!
I rzekomo można ją stosować jako lek
na przeziębienie(aby nie za dużo,bo oprócz przeziębienia będziemy mieć upojenie alkoholowe !!!)MOCNO GRZEJE

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 23.02.2011 16:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak