Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto serowe:
ser biały 60 dkg
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
grysik 1 łyżka
rodzynki
aromat
ciasto drugie:
margaryna 1 opakowanie
jaja 6 sztuk
oliwa 6 łyżek
mąka 2 szklanki
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mak 1 szklanka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądek

Ciasto serowe: Jaja z cukrem ubić jak na biszkopt, dodać zmielony ser, grysik, rodzynki i aromat. Wymieszać, przelać na blachę.
Ciasto drugie: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać6 łyżek oliwy, ucierać. Do utartej masy dodać mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę. Ciasto podzielić na 3 części. Do pierwszej dodać kakao, do drugiej mak, trzecią zostawić. Nakładać na masę serową łyżką na przemian wszystkie ciasta. Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 16.02.2011 14:18
bardzo dobre to ciasto, bo ja też go piekę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak