Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kopytka z bazylią

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle
1/2 kg
mąka
10 dag
jajko
1 szt.
gałka muszkatałowa
szczypta
pieprz, sól
do smaku
bazylia świeża
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z bazylią

Kartofle ugotować w osolonej wodzie, a następnie przecisnąć przez praskę Bazylię drobno posiekać, dodać do ostudzonych kartofli wraz z mąką , jajkiem, gałką muszkatałową, sola i pieprzem. Dobrze wyrobić. Uformować długi wałek, spłaszczyć i pociąć na kopytka. Gotować w osolonej wodzie. Podawać samodzielnie ze stopionym boczkiem lub jako dodatek do mięsa z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 13.11.2011 21:57
pyszne
pacpaw 11.02.2011 19:20
ciekawe dodatek z tej bazyli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak