Turecki sos serowo-jogurtowy z mietą

Turecki sos serowo-jogurtowy z mietą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    40 dag
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • suszona mięta

    2 łyżki
  • serek homogenizowany

    20 (naturalny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek homogenizowany wymieszać z jogurtem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. Połączyć z suszona miętą, przyprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem. Ostawić sos na co najmniej 1 godzinę, by składniki lepiej się połączyły. Podawać dobrze schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

04.08.2011 11:34
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat