Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żoładki drobiowe duszone w warzywach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
50 dag
włoszczyzna
1 pęczek
mąka kartoflana
1 łyżeczka
śmietana do sosów
1/2 szkl.
sól, pieprz
do smaku
olej
1 łyżka
kostka warzywna
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żoładki drobiowe duszone w warzywach

Wyczyszczone żołądki zalać wrzącą wodą, obgotować. Wyjąć i pokroić w paski i obsmażyć na łyżce oleju. Podlać wodą, dodać pokrojone w plastry warzywa, dodać kostkę warzywną i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką kartoflaną, dodać sól i pieprz, zagotować. Można dodać koperek. Podawać z kaszą jęczmienną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak