Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda
500 gram
cebula
1/2 szt
figi
3-5 szt
śmietana 12%
1/2 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sok z cytryny
2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Kalarepkę dokładnie obieramy z łykowatej skórki, ścieramy na drobnej tarce a jabłko na grubej. Cebulę, rodzynki i figi kroimy w paseczki, dodajemy do kalarepyi. Doprawiamy solą, pieprzem, śmietaną i sokiem z cytryny zalewamy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 09.06.2011 21:49
super
anja3107 03.05.2011 12:47
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak