Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta czerwona marynowana.

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
1 kg
jabłka
3 szt
sok z cytryny
3 łyżeczki
sól
1\\2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier brązowy
1,5 łyżki
ocet winny
ok 8 łyżek
cebula
4 szt
masło
4 łyżki
Cynamon mielony Prymat
1 lyżeczka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona marynowana.

Kapuste poszatkowac. Jabłka obrac, pokroic w cwiartki i pokroic w paski.. Kapuste i jabłka wymieszac z sokiem cytryny, sola, 2 łyzkami cukru i 6 łyzkami octu,,obciazyc i marynowac Obrana cebule przekroic i pokroic w cienkie paski. Na srednim ogniu oidsmazyc łyzke cukru z masłem na jasnozłoty kolor -stale mieszajac. Dodac dwie łyzki octu i cebule mieszajac do zeszklenia. Ddodac czerwona kapuste i pozostałe składniki.Dobrze wymieszac i zagotowac. Dusic pod przykryciem, mieszac w razie potrzeby. Kapuste doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak