żeberka z rodzynkami

żeberka z rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1/2 kg
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • śmietana 22%

    1/2 szklanki
  • sól

  • majeranek Prymat

  • jabłko kwaśne

    1/2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Żeberka opłucz, podziel na porcje. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Oprósz mąką. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż żeberka. Podlej gorącą wodą, przykryj, duś na małym ogniu do miękkości.
Jabłka oczyść z gniazdek nasiennych, pokrój na cząstki. Żeberka wyjmij. Do powstałego sosu dodaj rodzynki, jabłka i śmietanę. Przypraw. Gotuj 10 minut. Włóż żeberka, podgrzej. Podawaj z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

28.05.2012 19:43
bardzo lubie zeberka, tylko rodzynki nie bardzo

marta1371

28.06.2011 18:42
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat