Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 50 dag
śmietanka 150 ml
cukier waniliowy 3 łyżeczki
cukier 2/3 szkl
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
rodzynki 3 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cynamon 1/2 laski
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z bakaliami

Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Do rondla wlać 2/3 szklanki wody, wsypać 1/4 szklanki cukru, dodać 1/2 laski cynamonu, sok z cytryny, pokrojone jabłka i gotować przez chwilę. Przemielony ser utrzeć z pozostałym cukrem, śmietaną, cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Nakładać do pucharków na przemian, mus z jabłek, migdały, rodzynki i krem twarogowy. Ozdobić według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.02.2013 01:48
Taki twarożek to coś dla mnie.
Kas2 15.04.2012 22:41
musi być wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak