Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa z białą kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 litra
szczaw 2 garście
ziemniaki 75 dag
biała kiełbasa 20 dag
smietana 18% 1\\2 szklanki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
zielenina
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa z białą kiełbasą

Ziemniaki pokrojone w kosteczkę wkładamy do wywaru i gotujemy. Odrywamy ogonki od szczawia, liście posiekać i udusić na masełku , potem dodajemy do rosołu, pokrojona kiełbasę w plastry , wlać zahartowaną śmietanę . Gotujemy 5 minut , jak wlejemy zupę na talerz to dodajemy ćwiartki jajek . Gotową zupę posypujemy zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 05.08.2012 19:47
ostatnio robiłem,
matii6 03.05.2011 20:43
pyszna zupka,,,
ElizaT 10.02.2011 11:42
smakowicie !
Wojtek8 10.02.2011 08:49
ciekawe
Ania67 09.02.2011 22:11
Dla mnie bomba:)
alaaa 09.02.2011 18:59
pyszna zupka
teresa18 09.02.2011 17:25
kuszące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak