Jajka faszerowane szynką i pieczarkami

Jajka faszerowane szynką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • szynka konserwowa

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • pietruszka zielona

    do smaku
  • sos chrzanowy

    do smaku
  • jaja na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka obrać a następnie przekroić na pół i wyjąć żółtka. Cebulę i pieczarki posiekać i przysmażyć. Szynkę i żółtko posiekać oraz sos chrzanowy zmiksować razem dodać przyprawy do smaku i pieczarki z cebulą. Gotowym farszem nafaszerować jajka i posypać pietruszką zieloną. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

23.08.2013 08:16
smaczne są takie jajka

RenataZ-et

17.12.2012 22:47
pycha

Zoso

28.01.2012 23:22
dobre na imprezy

bogumiła3

14.09.2010 22:20
super

IlonaAlbertos

25.07.2010 12:24
Uwielbiam tak przygotowane jajka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat