Rybne paczuszki

Rybne paczuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • filet z dorsza

    60 dkg
  • tymianek

    po 2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę: czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Tymianek i koperek posiekać. Sok z limonek wymieszać z oliwą i posiekanymi ziołami. Opłukać i osuszyć filety rybna. Podzielić na mniejsze porcje. Przełożyć do szklanego naczynia, zalać marynatą, przykryć i odstawić na 2 godziny do lodówki. Kawałki ryby wyjąć z marynaty, posypać solą i pieprzem, ułożyć na posmarowanej oliwą folii aluminiowej. Folię zawinąć. Paczuszki grillować przez 10 minut na rozgrzanym ruszcie. Przed podaniem rozwinąć z folii i udekorować plasterkami limonki i gałązkami ziół

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jeta72

09.01.2012 19:02
super

Iwona51

20.12.2010 13:27
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat