Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
1 szt.
śmietana 30%
250 ml
czekolada gorzka
50 g
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier puder
2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
kawa rozpuszczalna
1 szklanka
śmietana 30%
125 ml
cukier puder
1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czekolada mleczna
50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy biszkopt przełożony bitą śmietaną

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć przestudzoną kawą.
Przygotować masę. W tym celu ubić śmietanę z cukrami, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojoną na niewielkie kawałki czekoladę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę na jeden blat biszkoptu, przykryć drugim.
Ubić pozostałą śmietanę z cukrem, połączyć z ostudzoną żelatyną, posmarować na cieście. Wierzch udekorować wiórkami z czekolady. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 13.01.2014 18:05
smaczne ciasto
rjustysia 25.11.2013 20:42
Proste w przygotowaniu, a takie smakowite :)
agus198900 15.07.2013 13:05
wygląda cudnie.uwielbiam ciasta kawowe;)
Stenka 16.05.2013 09:21
apetycznie wygląda
kasienka23 15.03.2012 12:52
uwielbiam takie ciasta czekoladowe z bitą smietaną i posmaku kawowym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak