Karkówka z warzywami

Karkówka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety z karkówki

    6 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • sos teriyaki

    8 łyżek
  • olej

    2 łyżki
  • dymka

    3 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • boczek

    6 plastrów
  • sól, pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    po 0,5 strąka
  • papryka żółta

    po 0,5 strąka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry. przygotować marynatę: sos teriyaki wymieszać z olejem i łyżką przyprawy do karkówki. Zalać mięso z plastrami cebuli. Odstawić na godzinę do lodówki. Paprykę pokroić na kawałki, cukinię na plastry, dymki oczyścić, przekroić wzdłuż na pół. Mięso wyjąć z marynaty. Na karkówce układać po plastrze boczku, kawałku papryki, plastrze cukinii, połówce dymki, spiąć wykałaczką. Grillować na gorącym ruszcie ok. 20 minut, odwracając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lucyna15

17.01.2012 10:20
smaczne

Iwona51

07.09.2011 10:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat