Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczeń w sosie anyżowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
1,2 kg
wino czerwone wytrawne
200 ml
włoszczyzna
1 pęczek
cebula biała
2 szt.
Cynamon mielony Prymat
Sklep Prymat
anyż
3 gwiazdki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
piernik
8 dag
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
6 ziarenek
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
5 szt.
Sklep Prymat
ocet winny
1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń w sosie anyżowym

Zagotuj 1,5 szklanki wody razem z octem i winem. Dodaj przyprawy i gotuj 2 minuty. Odstaw do wystudzenia. Mięso i pokrojone warzywa zalej ostudzoną marynatą. odstaw na 24 godziny. Wyjmij mięso i obsmaż na oleju. Dodaj ćwiartki cebuli oraz warzywa z marynaty. Polej marynatą i piecz 90 minut w temp. 175 stopni. Wyjmij mięso. Wywar przecedź do rondla, dodaj pokruszony piernik i gotuj 5 minut. Podaj jako sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 11.12.2011 11:31
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak