Sałatka z kurczaka i ryżu (na gorąco)

Sałatka z kurczaka i ryżu (na gorąco)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowany kurczak

    40 dag
  • ryż

    1 szklanka
  • zielona papryka

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • majonez

    1/2 szklanki
  • musztarda

    2 łyżki
  • rodzynki

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • żółty ser

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser i paprykę pokroić w drobną kostkę. Ryż ugotować z papryką do miękkości w dużej ilości osolonej wody. Na patelni rozgrzać olej, włożyć ryż z papryką, dodać pokrojone w kostkę mięso, majonez, musztardę, rodzynki i ser. Podgrzewać często mieszając aż potrawa będzie gorąca. Podawać prosto z patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja40

04.06.2010 09:16
a czy rodzynki są konieczne? bo ja za nimi nie przepadam, a sałatka wydaje się być pyszna, stąd moje pytanie czy jakbym nie dodała rodzynek to zmieni to bardzo smak?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat