Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka w pomidorach z kiełbasą

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa
50 dag
cebula
1 szt.
czosnek ząbki
2 szt.
olej
2 łyżki
pomidory
4 szt.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
zioła
2 łyżeczki
kiełbasa
30 dag
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w pomidorach z kiełbasą

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć. Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku. Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.01.2012 13:07
ze szparagą nie jadłam
aguus 06.02.2011 11:31
tak przyrządzona fasolka może być bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak