Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rodzynkami obłożony jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
jabłka 2 szt.
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rodzynkami obłożony jabłkiem

Surowy biszkopt przelać do formy, powtykać rodzynki (moje opadły na dno, bo zapomniałam je obtoczyć w mące). Na wierzchu ułożyć ciasno talarki jabłka i do piekarnika na ok. 20-25min. temp.160 st.C.
Ciepłe można posypać cukrem pudrem ( zrobiłam tak, bo jabłka były mało dojrzałe i kwaśne).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 06.07.2011 06:49
Proste, lekkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak