Sos włoski

Sos włoski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodka śmietanka

    1/2 l
  • ser gorgonzola

    200g
  • ocet winny

    kilka kropli
  • czarny pieprz mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagęszczamy śmietanę, gotując w rondelku 5 min. Ser kroimy w kostkę, dodajemy do śmietanki. Gotujemy 3 minuty, mieszając aby powstała jednolita masa. Przyprawiamy octem i pieprzem. Jak już będzie gotowy natychmiast polewamy przygotowany makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

27.08.2011 00:42
super

Magda60

19.02.2011 22:12
pomyslowe

bursztynek

19.02.2011 21:56
ciekawe!

Angelika10

17.02.2011 00:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat