KRÓWKA

KRÓWKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szklanki
  • masło do wysmarowania blachy

    1 łyżka
  • miód

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1
  • cukier

    0,5 szklanki
  • jajka

    2
  • soda oczyszczona

    1 łyzeczka
  • budyń śmietankowy

    1
  • mleko

    do przygotowania budyniu
  • margaryna lub masło

    1 kostka
  • cukier do masy

    2 łyżki
  • cukierki krówki ciągnące

    ok. 35 dag
  • mleko do polewy

    5 łyzek
  • masło do polewy

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, miód , cukier waniliowy wymieszać. Dodać cukier, jajka i sodę i wszystko wymiksować. Upiec placek w temp.170 st. c. około 15 minut Ostudzić.
Przekroić na dwie części.
Ugotuj budyń. Przestudź go a następnie zmiksuj z miękkim masłem lub margaryna i cukrem.
Placki przecięte nasączyć kawą zbożową lub herbatą.
Przełożyć placki masą.
Następnie robimy masę krówkową: Krówki, mleko i masło rozpuszczamy i mieszamy. Gotową polewą okładamy górę ciasta. Na górę kładziemy pokrojone migdały lub orzechy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

24.12.2011 10:02
Bardzo apetyczne ciasto :)

IlonaAlbertos

20.08.2011 21:28
Wspaniale się prezentuje.

dianix

24.07.2011 21:57
pysznosci

treonina

15.07.2011 11:01
lubię takie ciasta, mimo że są strasznie słodkie to nie można się im oprzeć...

IlonaAlbertos

15.01.2011 22:32
Wygląda bardzo apetycznie.

kasiurek

27.07.2010 10:51
jadłam jest pyszne:)

Zofia12

07.06.2010 13:28
To musi być pyszne, za raz biorę sie do robienia :) dziękuję za ciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat