Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z warzywami i przyprawami
Rozmrożony (bądź surowy) filet przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, koperkiem, czerwoną papryką. Folię aluminiową posmarować tłuszczem (oliwa z oliwek, masło - żeby ryba nie przywarła). Następnie położyć filety i na to pokrojone warzywa: cebulę, pomidory, paprykę czerwoną, marchewkę. Przyprawić koperkiem, bazylią, tymiankiem i pozostałymi ulubionymi przyprawami.
Zapiekać w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut.
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
(Zdjęcie potrawy w wersji studenckiej: tylko ryba, cebula, pomidor i przyprawy).
Ilość składników zależy od liczby osób przewidzianych do jedzenia. Dla dwóch osób wystarczają dwa filety, mała cebula, mała marchewka, jeden pomidor i pół papryki.