Jajeczne kotlety

Jajeczne kotlety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    7 sztuk
  • masło

    2 dag
  • mleko

    1/8 l
  • tłuszcz do smażenia

    6 dag
  • bułka tarta

    4 dkg
  • cebula

    1 sz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować na twardo jaja. Bułkę namoczyć w mleku.Cebulę usmażyć na złoto.Przemleć przez maszynkę bułkę i jajka.Dodać do tego 1 surowe jajo, cebulę, pieprz i sól.Wyrobić.
Starannie uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

07.10.2011 13:21
dobre na piątkowy obiad

jasiek

07.10.2011 13:21
dobre na piątkowy obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat