Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

RAVIOLI Z ZIEMNIAKÓW

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej
1 łyżka
wołowina
125 g
cebula
1 szt
ząbek czosnku
1 szt
koncentrat pomidorowy
1 łyżki
mąka
1 łyżki
rosół
150 ml
seler naciowy
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pomidor
2 szt
bazylia
2 łyżki
Sklep Prymat
ziemniaki pokrojone w kostkę
450 g
mąka
175 g
oliwa
3 łyżki
żółtko jajek
2-3 szt
masło
6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: RAVIOLI Z ZIEMNIAKÓW

1. Nadzienie: 1 łyżka oleju,
2. zmielone mięso wołowe, cebula pokrojona, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy, 1 łyżka maki, rosół, ser naciowy posiekany, sól, pieprz, pomidory bez skórki w kostkę, posiekana bazylia świeża
3. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso wołowe przez 3-4 min rozdrabniając grudki., dodać cebule i czosnek smażyć aż się zarumienią.
4. Dodać mąkę , pastę pomidorową i smażyć 1 min.
5. Dodać wywar wołowy , seler pomidory i bazylię. Doprawić do smaku . Całość dusić na wolnym ogniu 20 min.
6. Przez 10 min gotować ziemniaki odcedzić i utłuc , włożyć do miski. Dodać żółtko i oliwę oraz doprawić
7. Dodać mąkę i wygnieść ciasto , podzielić je na 24 części. Z każdej części formować okrągłe placki, nałożyć nadzienie i zagnieść jak pierogi. Smażyć przez 7-9 min na złoty kolor rozgrzanym maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak