Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomidorowe
Siekamy nożem.Wbijamy jajko, a następnie dodajemy drobno posiekane oliwki.
Ugniatamy ciasto do momentu, aż będzie jednolite.Zawijamy w folię i na ok. pół godziny wkładamy je do lodówki.
Póżniej schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek.Wyklejamy nim spód i brzegi formy pokrytej papierem. Nakłuwamy kilkakrotnie widelcem.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 25 minut.Czekamy , ąz ciasto ostygnie. Umyte pomidory kroimy na połowę.Kaszę mannę, 2 łyżki żółtego sera i twaróg ucieramy do jednolitej masy.Pozostałe jajka ubijamy i łączymy z powstałą masą.Przyprawiamy do smaku.Dodajemy pomidory i mieszamy.Ciasto upieczone na początku oprószamy bułka tartą.Nakładamy na nie przygotowaną masę.Wierzch potrzepujemy pozostałym żółtym serem.Pieczemy tak jak poprzednio w piekarniku o temp 180stopni i pieczemy 40 minut.
Po wyciągnięciu dekorujemy ziołami;)