Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z brukselką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka
20 dag
włoszczyzna
1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem
7 szt
ziemniaki
4 szt
śmietana
1/2 szkl
natka pietruszka
2 łyżki
szczypiorek
1 łyżka
Sklep Prymat
masło
2 łyzeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
groszek zielony
1/2 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z brukselką

Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i brukselkę pokroić na kawałki. Przygotowane warzywa zalać gorącą wodą, dodać sól, masło, groszek i pokrojone ziemniaki. Gotować około 30 minut. Po zdięciu z ognia dodać śmietanę, natkę pietruszki i szczypiorek, przyprawić do smaku. Podawać zaraz po przyrządzaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.02.2012 20:00
Takie zupy bardzo lubię.
angelika14 08.10.2011 12:52
bardzo apetyczny przepisik
RenataZ-et 22.09.2011 18:33
Lubię takie jarzynowe zupki
Wafelek2601 05.07.2011 19:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak