Biszkopt z masą i jagodami

Biszkopt z masą i jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • serk homogenizowany

    1 kg
  • cukier puder

    4 łyżki
  • wiórka czekoladowe

    50 dag
  • galaretka agrestowa

  • żelatyna

  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
  • jagody

    30 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • jajka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić . Dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wlać do podłużnej formy o wymiarach 28x15 i upiec.

Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie. Na zimny biszkopt wlewamy płynną masę i szybko wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje wlewamy galaretkę wiśniową i ponownie wstawiamy do lodówki. Tak przygotowane schłodzone ciasto posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Masa:
Serek mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy zimną, płyną galaretkę (galaretkę agrestową i żelatynę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody]) Dodać jagody i wymieszać.

Temperatura pieczenia biszkoptu: 180C
Czas pieczenia: 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

05.06.2012 08:50
fajnie ze do takiego deseru można dodać różne owoce

aga130982

26.02.2012 09:02
pięknie

Juleczka20

17.11.2011 10:53
pyszne ciasto

cukiereczek

25.03.2011 08:05
mniam

Ewa104

06.02.2011 11:25
Bardzo apetyczny, kojarzący się z latem.

jolaxa

14.01.2011 17:11
mmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat