Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łopatka w pikantnym sosie porowo-cebulowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
60 dkg
por
1 sztuka
cebula
2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
smalec
mąka
2 łyżki
curry
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w pikantnym sosie porowo-cebulowym

Łopatkę pokroić na kawałki. Posypać kucharkiem, pieprzem, obsmażyć na smalcu. Zalać wodą. Dodać curry, dusić do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Doprawić do smaku, zagęścić mąką, pogotować jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.12.2011 10:23
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak