Mazurek jajo z czekoladą

Mazurek jajo z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zmielone migdały

    150 gram
  • mąka

    100 gram
  • cukier puder

    100 gram
  • masło

    150 gram
  • gęsta śmietana

    1 łyżka
  • mleko

    300 ml
  • masło do masy

    100 gram
  • masa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały połącz z mąką i cukrem, wymieszaj z posiekanym masłem i śmietaną. Zagnieć ciasto, schłódź w lodówce przez 30 minut. Cienko rozwałkuj i wytnij 6 owalnych płatków (o długości ok. 10 cm). Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz ok. 15 minut (kontroluj czas, by nie przypalić ciasta). Masę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, miksując ją z mlekiem, następnie z masłem. Posmaruj nią wystudzone spody migdałowe. Pozostałą przełóżdo rękawa piekarniczego i udekoruj dowolnie mazurki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

09.10.2011 15:55
pomysłowe

jeta72

26.06.2011 18:51
pyszne

Iwona51

23.01.2011 00:34
smaczne

Goya

27.12.2010 21:50
fajny

buksiak12

11.09.2010 17:08
aż ślinka leci

buksiak12

11.09.2010 17:08
aż ślinka leci

buksiak12

11.09.2010 17:08
aż ślinka leci

Dorota71

11.09.2010 16:21
mniam mniam mniam

Dorota71

11.09.2010 16:21
mniam mniam mniam

Emilia22

11.09.2010 10:29
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat