Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z grzybową nutką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas 2 szkl
grzyby suszone 3-5 szt
kiełbasa wiejska ok1/2 kg
czosnek 1-2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z grzybową nutką

Czosnek zmiażdżyć. Grzyby sparzyć i opłukać. Kiełbasę pokroić i obsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Postawić ok 3 litry wody, dodać przyprawy, grzyby i gotować.
Po ok 30 min gotowania dodać wędlinę, majeranek razem troszkę pogotować. Pod koniec gotowania dodać zakwas, najpierw dodać połowę a potem dodać wg smaku.
Doprawić do smaku i podawać z gotowanym jajkiem albo grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JulkaTomeczek 28.06.2017 22:23
Pyszna zupka
gosia56 28.06.2017 21:13
pyszna zupka
agnieszka214 28.06.2017 21:01
Bardzo lubię taki smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak