Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek na wędzonym boczku i golonce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1
boczek wędzony 60 dkg
żur 1/2 litra
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat 1 lyzka
sól
pieprz
przyprawa do zup
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wędzonym boczku i golonce

Golonkę dokładnie myjemy razem z boczkiem. Zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotowało dajemy obrany czosnek, majeranek i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Jak golonka będzie miękka to zalewamy żurem i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.01.2014 10:46
pyszny żurek
pestka 02.11.2013 13:10
bardzo smaczny obiad
RenataZ-et 16.10.2012 15:22
najlepszy :)
Wafelek2601 19.09.2012 08:27
Bardzo lubię taki żurek.
kamyk 03.09.2012 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak