Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Żurek na wędzonym boczku i golonce

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa
1
boczek wędzony
60 dkg
żur
1/2 litra
czosnek
5 ząbków
Majeranek suszony Prymat
1 lyzka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
przyprawa do zup
woda
1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na wędzonym boczku i golonce

Golonkę dokładnie myjemy razem z boczkiem. Zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotowało dajemy obrany czosnek, majeranek i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Jak golonka będzie miękka to zalewamy żurem i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.01.2014 10:46
pyszny żurek
pestka 02.11.2013 13:10
bardzo smaczny obiad
RenataZ-et 16.10.2012 15:22
najlepszy :)
Wafelek2601 19.09.2012 08:27
Bardzo lubię taki żurek.
kamyk 03.09.2012 09:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak