Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek na szybko

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur
200 ml
kiełbasa śląska
2 szt
jajko
2 szt
cebula
1 szt
olej
2 łyżki
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na szybko

Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwoma połówkami cebuli. Całość zalewamy 0,5 l wody. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zalewamy zakwasem na żur. Doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 13.12.2016 19:04
mniam pyszny
Krzysztof15 13.11.2016 12:56
bardzo lubię
Wacław 13.11.2016 10:08
jedna z pyszniejszych zup
MonikaW 12.11.2016 21:49
uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak