Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz biały 2 opakowania
kostka rosołowa 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
śmietana 150 ml
żurek naturalny butelki
żurek z grzybami opakowanie
gruszki 50 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Suszone grzyby ugotować . Ok 2 litrów wody zagotować z kostką rosołową i przyprawą do potraw. Żur naturalny rozpuścić w 1/4 szkl wody, barszcz biały i żurek z grzybami rozpuścić w 2/3 szkl wody i dodać do gotującej wody. Następnie dodać ugotowane grzyby i trochę wywaru z nich. Na końcu rozpuścić w śmietanie barszcz biały i dodać do zupy. Chwilkę pogotować na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 21.02.2013 21:31
świetne
Rafał3 21.02.2013 21:20
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak