Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur ze śledziem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 2 szklanki
wywar grzybowy 3 szklanki (może być z kostki)
śledzie 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żur ze śledziem

Wykonanie:
Zakwas zagotować razem z wywarem grzybowym i gotować do zgęstnienia. , doprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną. Następnie rozlać na talerze, włożyć po kawałku śledzia i podawać np.: z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.04.2016 20:34
Interesujący pomysł - nigdy jeszcze nie jadłam żuru ze śledziem. Muszę wypróbować.
Stenka 19.04.2016 21:38
co za połączenie!
Marta1986 19.04.2016 21:14
pysznosci mniam
Urszula Świeca 19.04.2016 20:42
Takiego żurku nie jadłam.))
Konczi 19.04.2016 20:36
ciekawe połączenie
halina17 19.04.2016 20:21
Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak