Żur ze śledziem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zakwas na żur

    2 szklanki
  • wywar grzybowy

    3 szklanki (może być z kostki)
  • śledzie

    2 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Zakwas zagotować razem z wywarem grzybowym i gotować do zgęstnienia. , doprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną. Następnie rozlać na talerze, włożyć po kawałku śledzia i podawać np.: z ziemniakami lub pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 20.04.2016 20:34
Interesujący pomysł - nigdy jeszcze nie jadłam żuru ze śledziem. Muszę wypróbować.
Stenka 19.04.2016 21:38
co za połączenie!
Marta1986 19.04.2016 21:14
pysznosci mniam
Urszula Świeca 19.04.2016 20:42
Takiego żurku nie jadłam.))
Konczi 19.04.2016 20:36
ciekawe połączenie
halina17 19.04.2016 20:21
Muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat