Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żur po polsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa myśliwska
3 kawałki
kiełbasa jałowcowa
3 kawałki
boczek wędzony
20 dkg
żurek
1/2 lira
cebula
1 sztuka
czosnek
3 ząbki
kostki rosołowe
2 sztuki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielske
4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
4 listki
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
jajko
6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Żur po polsku

W 3 litrach wody rozpuścić kostkę rosołową. Dodać przyprawy oraz kiełbasę i skórę z boczku jesli mamy. Gdy kiełbaska się ugotuje wyjać ją. Do wywaru wlać żurek i czosnek. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę i boczek. Skwarki i kiełbasę dodać do zupy. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 13.01.2011 00:10
uwielbiam żurek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak