Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupka z zasmażką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa
30 dag
masło
2 łyżki
jajko
2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
1-2 sztuki
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
mąka
śmietana
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z zasmażką

Kiełbasę pokroić na kawałki, zalać wodą i zagotować. Dodać liść laurowy i majeranek. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, lekko zagęścić zupę, doprawić do smaku. Jajka ugotować, obrać, pokroić na kawałki. Dodać do zupy. Można dodać łyżkę kwaśnej śmietany. Można też podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 11.03.2012 12:07
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak