Zupka pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • pieczarki

    250 g
  • seler

  • bulion

  • śmietana

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Selera myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. W garnku gotujemy wodę, dodajemy bulion, cebulkę, pieczarki, seler gotować 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i przyprawy, gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 09.10.2011 16:26
fajna
Smakosz6 26.09.2011 10:59
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat