zupka ogórkowa z domowego przecieru

zupka ogórkowa z domowego przecieru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberko

  • marchew

    2 sztuki
  • przecier ogórkowy

    1 słoiczek
  • por

  • pietrszuka

  • seler

  • ziemniak

    5 sztuk
  • sól

  • pieprz

  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupka ogórkowa z domowego przecieru foto
Do zupki używam przecieru domowej roboty ale można tez kupić gotowy w sloiczku
Krok 2 - zupka ogórkowa z domowego przecieru foto
Do garnka z wodą wrzucam żeberka i kostkę rosołową. Gotuję do miękkości. Wszystkie warzywa kroję w kosteczkę - marchew i por w talarki lub pół talarki. Gdy warzywa robią sie miękkie to wyjmuję żeberka na talerz i do garnka wrzucam cały przecier ogórkowy (przepis jest dostępny na moich przepisach) Chwilę podgotowuję po czym lekko doprawiam do smaku. Gdy jest potrzeba można dolać trochę wody z ogórków kiszonych które macie na stanie:) Lubię też dokroić świeżego koperku.
Krok 3 - zupka ogórkowa z domowego przecieru foto
Całość zaciągam śmietaną. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat