Zupka fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1,5 l
  • fasola

    200 g
  • cebula

    2
  • słonina

    100 g
  • mąka

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole przebieramy i płuczemy. Zalewamy zimnym bulionem drobiowym i gotujemy. Gotujemy, aż fasola będzie miękka. Następnie dodajemy pokrojoną cebulke. Słoninę roztapiamy i dodajemy do niej mąkę, lekko zarumieniamy. Dodajemy do wywywaru i przyprawiamy pieprzem , solą i majerankiem. Podajemy z łazankami lub zacierką. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kopiko1983 19.11.2011 05:08
Pyszna zupka! Mniam...
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat