Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka cebulowa wg Klaudynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3-4 duże
włoszczyzna
masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka cebulowa wg Klaudynki

Kroki postępowania

1
Gotujemy bulion z umytej, obranej i pokrojonej włoszczyzny.
Krok 1 - Zupka cebulowa wg Klaudynki foto
2
Obraną cebulę siekamy i podsmażamy długo na maśle, aż się wyzłoci. Posypujemy mąką ciągle mieszając. Przekładamy do bulionu.
Krok 2 - Zupka cebulowa wg Klaudynki foto
3
Doprawiamy do smaku ziołamiu prowansalskimi, solą i pieprzem. Można ją ewentualnie zblendować jeśli ktoś lubi.
Krok 3 - Zupka cebulowa wg Klaudynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak