Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa-krem pomidorowa z mleczkiem kokosowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpa pomidorowa 500 ml
mleczko kokosowe 250 ml
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz czerwony do smaku
imbir 1 łyżeczka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa-krem pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Kostkę bulionową rozpuszczamy w 1 i 1/2l wody, dodajemy pulpę i wlewamy mleczko kokosowe. Delikatnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy imbirem, sola, pieprzem i oregano. Jeśli chcemy, aby zupa była pikantniejsza można dodać szczyptę chilli. lepsza jest jednak bez, ponieważ łatwiej wyczuwa się egzotyczna nutę kokosową.
Polecam gorąco!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa 18.09.2013 19:41
Uwielbiam zupy krem. Nigdy nie łączyłam w zupie pomidorów z mleczkiem kokosowym, choć po to ostatnie również często sięgam. Musze koniecznie wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak