zupa-krem pomidorowa z mleczkiem kokosowym

zupa-krem pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pulpa pomidorowa

    500 ml
  • mleczko kokosowe

    250 ml
  • oregano

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czerwony

    do smaku
  • imbir

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa-krem pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Kostkę bulionową rozpuszczamy w 1 i 1/2l wody, dodajemy pulpę i wlewamy mleczko kokosowe. Delikatnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy imbirem, sola, pieprzem i oregano. Jeśli chcemy, aby zupa była pikantniejsza można dodać szczyptę chilli. lepsza jest jednak bez, ponieważ łatwiej wyczuwa się egzotyczna nutę kokosową.
Polecam gorąco!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewa 18.09.2013 19:41
Uwielbiam zupy krem. Nigdy nie łączyłam w zupie pomidorów z mleczkiem kokosowym, choć po to ostatnie również często sięgam. Musze koniecznie wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat