Zupa ziemniaczana miksowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • włoszczyzna

    250 g
  • boczek wędzony

    150 g
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • śmietana 30%

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • bulion warzywny

    750 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie składników: cebulkę, boczek pokroić w kostkę. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej w garnku wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać boczek, podsmażyć. Dodać warzywa i chwilę podsmażyć. Wlać przygotowany bulion, przyprawić majerankiem. Od chwili zagotowania, gotować na małym ogniu 25 minut aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksować. Dodać śmietankę, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat