Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    60 dkg
  • marchewka

    2 szt
  • korzeń pietruszki

    1 szt
  • seler korzeniowy

    mały kawałek
  • cebula

    1/2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt
  • ziele angielskie

    3-5 szt
  • natka pietruszki

  • Majeranek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • kasza manna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki , marchewkę, cebulę pietruszkę , seler obrać i pokroić w kostkę .Warzywa zalać wodą dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować do miękkości ziemniaków. Pod koniec gotowania dodać przyprawy i łyżkę masła. Zupę zagęścić kilkoma zmiksowanymi ziemniakami wyjętymi z zupy lub przez dodanie jednej łyżki kaszy manny . Przed podaniem usunąć liście laurowe i ziele . Doprawić solą i pieprzem i posypać świeżą pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.07.2017 15:16
Smaczna zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat