Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
kości schabowe 400 g
por
seler 1/4 szt
ziemniaki 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana

Jarzyny ugotować na wywarze z kości . Ziemniaki obrać ,pokroić drobno w kostkę i dołożyć do jarzyn, przyprawić solą do smaku . Gotować na wolnym ogniu do miękkości składników. Zmiksować wszystko i wymieszać . przyprawić pieprzem .Cebulę obrać ,pokroić w krążki ,panierować w jajku i bułce i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Zupę nalać na talerz ,dodać usmażoną cebulę na wierzch .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.10.2016 16:16
smaczna zupka
Malinka 20.10.2016 12:21
Nie ma to jak dobra ziemniaczanka :)
Renataj 19.10.2016 23:55
Apetyczna zupka:)
w mojej kuchni 19.10.2016 23:25
lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak