Zupa ze świeżych warzyw

Zupa ze świeżych warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki duże

    6 szt
  • marchew duża 2

    2 szt
  • brokuł mały

    1/2 szt
  • por mały

    1/2 szt
  • pietruszka nać

    1 pęczek
  • mięso drobiowe

    250 gram
  • przyprawa kucharek do smaku

  • śmietana gęsta

    2/3 szklanki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • woda

    3 litry
  • kalafior

    1/2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa ze świeżych warzyw

Mięso opłukać w zimnej wodzie, do garnka wlać wodę włożyć przygotowane mięso, wsypać przyprawy typu kucharek, ziele i gotować międzyczasie dodać oczyszczony kalafior wraz z brokułem podzielony na drobne różyczki, obraną i pokrojoną marchew w kostkę, białą część pora posiekaną na drobno i wszystko zagotować. Między czasie obrać ziemniaki, opłukać w zimnej wodzie oraz pokroić na mniejsze kawałki i zagotować z dodatkiem soli do miękkości, następnie zlać z nadmiaru wody, przełożyć do głębokich talerzy. Do zupy pod koniec gotowania dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Gotową zupę zalać ziemniaki i posypać listkami natki pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Ela15 28.01.2015 13:47
fajna zupka
Kaja35 15.10.2012 08:35
Dziękuje
wazka 15.10.2012 08:20
super
wazka 15.10.2012 08:20
super
Ewa52 13.10.2012 07:16
mniam
Reda 12.10.2012 09:52
fajna zupka
LuKaSz4761 11.10.2012 08:06
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat